OLIGOSCAN EUROPA
                                      WAAROM OLIGOSCAN?
© OligoScan Europa 2015
lig
scan
OligoScan
Alle fysiologische processen in het lichaam, zoals de energieproductie, de immuniteit, de hormonale regulatie, de ontgifting en de opname van voedinsstoffen zijn mede afhankelijk van mineralen, spoorelementen, vitaminen, essentiële eiwitten en vetzuren.

Bij tekorten van een of meerdere van deze nutriënten door inadequate toevoer, verminderde absorptie of verhoogd verbruik vanwege oxidatieve stress door metaalbelastingen neemt het risico op ziekten toe.

Omgekeerd kan men stellen, dat een optimale verzorging van nutriënten aan de gezondheid zal bijdragen. Lange tijd was het arbeidsintensief en heel kostbaar om deficiënties van nutriënten of chronische belastingen met toxische metalen vast te stellen.
VOORDELEN
VOORDELEN
Inzicht en kennis van mineralen, spoorelementen en toxische, zware metalen is belangrijk voor de gezondheid.
Als gebruiker van het Oligoscan systeem kunt u uw eigen casuïstiek bespreken.
Jaarlijks wordt een gratis seminar voor gebruikers georganiseerd.
De Oligoscan is heel snel, zodra de benodigde data zijn ingevoerd: naam, geslacht, geboortedatum, lengte, gewicht en de bloedgroep.

Wilt u geen naam invoeren, dan kunt u ook een door u gekozen code invoeren.
De essentiële elementen en de toxische metalen zijn van invloed op elkaar. Cadmium (o.a. in tabak) is door de WHO geclassificeerd als een klasse 1 kankerverwekkend metaal. Kennis van cadmium en andere toxische metalen is van belang om de wisselwerking met spoorelementen zoals zink te begrijpen.
"Ook in de geneeskunde moeten we op de kleintjes letten."
Mineralen en spoorelementen beïnvloeden elkaar op velerlei manieren.

Koper en zink zijn antidoten van elkaar, maar werken in het cytosolisch superoxide dismutase samen om het superoxide anion te neutraliseren.

Toxische metalen interfereren de werking van vele enymen door spoorelementen van hun plek te verdringen.
info@oligoscan-europa.com